FIRST® Tech Challenge vmbo curriculum

We hebben het al verschillende keren aangekondigd. In seizoen 2023-2024 wordt de eerste stap gezet voor de implementatie van FIRST® Tech Challenge in het curriculum. De lesmodules die door WisMon onderwijsinstituut zijn ontwikkeld, zijn afgestemd op de vmbo keuzevakken Robotica en Innovatie & Prototyping en gericht op klassikale implementatie of als een buitenschoolse activiteit. Voor het doorlopen van alle lesmodules zijn ongeveer 52 lesuren van 50 minuten nodig. De lesmodules kunnen ook ingezet worden op andere onderwijsniveaus.

Alle lesmodules zijn gratis toegankelijk via het Leapo leerportaal van WisMon.

 

Ga aan de slag

Wil je met jouw leerlingen starten met FIRST Tech Challenge en gebruik maken van de gratis lesmodules dan adviseren we je om de didactische- en de coach training te volgen.

De didactische training is specifiek gericht op het implementeren van FIRST Tech Challenge in het vmbo-curriculum.
Je leert hoe je een krachtig Robotica en/of Innovatie & Prototyping curriculum maakt op basis van de FIRST Tech Challenge. Je krijgt uitleg over de verschillende mogelijke routes die je kunt volgen met de leermodules en je krijgt tips en tricks over de competitie.

De coach training is gericht op het deelnemen aan de FIRST Tech Challenge competitie.
Je krijgt inhoud over FIRST Tech Challenge, hoe je je als begeleider voorbereidt, wat er van jou en het team wordt verwacht, handige hulpmiddelen en nog veel meer tools om aan de slag te gaan en succesvol te worden met je leerlingen.

De kosten van een training bedragen € 525,00 per persoon.

 

Benodigdheden (zelf aan te schaffen)

Robot Education Hardware kits (REV Robotics EDU Kit V2
Een kit volstaat voor 3 – 5 leerlingen, kan worden gerouleerd en jaarlijks hergebruikt worden.

            

Upgrade Hardware kit voor deelname aan FIRST Tech Challenge competitie (optioneel)
FTC-minigame spelelementen (optioneel, seizoensgebonden)

 

Neem voor meer informatie over FIRST Tech Challenge, de lesmodules, de trainingen en advies voor de aanschaf van de benodigdheden contact op met Stichting STEAMUP/FTC Benelux info@ftcbenelux.eu