FIRST® Tech Challenge Classpack vmbo

We hebben het al verschillende keren aangekondigd. In seizoen 2023-2024 wordt de eerste stap gezet voor de implementatie van FIRST® Tech Challenge in het vmbo curriculum. De leermodules die door WisMon onderwijsinstituut zijn ontwikkeld, zijn afgestemd op de keuzevakken Robotica en Innovatie & Prototyping en gericht op klassikale implementatie of als een buitenschoolse activiteit. Voor het doorlopen van alle lesmodules zijn ongeveer 52 lesuren van 50 minuten nodig. De leermodules zijn onderdeel van een zogenaamde Classpack.

In september 2023 is de volledige Classpack klaar. De definitieve prijs moet nog worden vastgesteld, maar voor early adopters van het seizoen 2023-2024 willen we graag een introductieaanbieding doen.
Voor een bedrag van €1.395,-- gaat jouw school aan de slag met de Classpack voor het vmbo.

De Classpack bestaat uit de volgende onderdelen:

Een jaarlicentie voor het uitgebreide Nederlandse lesmateriaal, dat toegankelijk is via het Leapo leerportaal van WisMon.


Inschrijfgeld voor het FTC-seizoen, inclusief deelname voor één team aan de competitie en gratis toegang tot bijna alle activiteiten georganiseerd door FTC Benelux.

Een FTC-coach training van een halve dag voor één persoon, zodat coaches goed zijn voorbereid op de competitie.

Je krijgt inhoud over FTC, hoe je je als coach voorbereidt, wat er van jou en het team wordt verwacht, handige hulpmiddelen en nog veel meer tools om aan de slag te gaan en succesvol te worden met je leerlingen.

Een FTC-didactische training van een halve dag voor één persoon, specifiek gericht op het implementeren van FTC in het vmbo-curriculum.

Je leert hoe je een krachtig Robotica en/of Innovatie & Prototyping curriculum maakt op basis van de FIRST Tech Challenge. Je krijgt uitleg over de verschillende mogelijke routes die je kunt volgen met de leermodules en je krijgt tips en tricks over de competitie.


Benodigdheden (zelf aan te schaffen)

Robot Education Hardware kits (REV Robotics EDU Kit V2). 
Een kit volstaat voor 3 – 5 leerlingen, kan worden gerouleerd en jaarlijks hergebruikt worden.

            

Upgrade Hardware kit voor deelname aan FTC competitie (optioneel)
FTC-minigame spelelementen (optioneel, seizoensgebonden)

Neem voor advies voor de aanschaf van de benodigdheden contact op met Stichting STEAMUP/FTC Benelux info@ftcnetherlands.eu


Wil jij met je klas in schooljaar 2023-2024 aan de slag met de FTC Classpack, vul dan het onderstaande aanmeldformulier volledig in. Na aanmelding nemen we contact met je op om alle details te bespreken.